Guttorm Nordø

Guttorm Nordø arbeider med det meste; tegning, maleri, grafikk, mailart og mye mer. I Trondheim på 1980-tallet var han en outsider i kunstnermiljøet med bakgrunn i ungdomsaktivisme, rock, punkestetikk og grafitti. Han lot seg inspirere av tysk samtidskunst til fornyet interesse for det fortellende bildet. Fortellingene i bildene hans har ingen løsning, men innbyr til ulike fortolkninger. Hans kunst eier en energi som bidrar til å frigjøre mottakerens egen skaperkraft, og slippe løs en anarkistisk og utemmet impuls til egen kreativitet i dialog med omgivelsene.

Guttorm Nordø har kontinuerlig vært i arbeid som billedkunstner siden endt akademiutdannelse. Hans virkefelt utenfor de tradisjonelle kunstutrykk har vært mange, bl.a. tidsskrifter, artists books, multipler, performance/happening og lyd/musikk. Han har også drevet gallerier i Trondheim og Oslo, arrangert frittstående events og som skribent publisert kunstrelaterte artikler og intervjuer.

Guttorm Nordø ble født 1960 i Trondheim, tok sin utdanning ved Kunstakademiet i Trondheim, og har siden den gang hatt separatutstillinger i Henie-Onstad Kunstsenter, Galleri Cassandra, Galleri Kampen, Bergens Kunstforening, Trondheims Kunstforening og mange andre steder – i Norge og utenlands.

Guttorm Nordø opererer også som skribent og musiker, med en mengde opptredener og utgivelser bak seg. Han er medlem i Norske Billedkunstnere.

mai 13 @ 13 — juni 4 @ 16
13:00 — 16:00 (531h)

Varmbadet

Did you like this? Share it!

0 comments on “Guttorm Nordø

Comments are closed.