Herbert Eugen Wiegand

Herbert Eugen Wiegand skjønner grafikk som oppfordring og eksperiment til å leke med format, material og kontekst. Temene, motivene er enkle – de er del av hverdagen, små notiser og kommentar til det som skjer eller er synlig i et umiddelbart felt. Trass i en upretensiøs tilgang viser arbeidene en stor sensuell bredde og variasjon.

Kunstnerskapet hans er preget av en interesse for hverdagens protagonister, med sine potensialer: dramatisk, tragisk, komisk. Arbeidsmåten tydeliggjør en usedvanlig stor interesse for videreutvikling av grafikken – med skulpturale arbeider, med animasjoner som bygger på grafikk og med mange forskjellige varianter av monotypi.

Wiegand lever og arbeider i Berlin og på Harøy og har stilt ut i innland og utland. Han har utgitt mer enn ti separatutstillingskataloger og er representert i en rekke offentlige samlinger (Kulturrådet, Sammlung Deutsche Bank, Berlinische Galerie og forskjellige museer, hovedsakelig i Tyskland).

Wiegand, som jobber som professor ved Kunstakademiet i Bergen, har spesielt for Kunstforeningen i Drøbak jobbet med tematikken «sjø – vann». Han har undersøkt vann i forskjellig aggregattilstand: som store bølger, speil, eller dråper og utviklet bilder med en trykkteknikk som understreker de respektive motivene.

Velkommen til en utstilling som eksperimenterer med oppsettingen av grafikk i store variasjoner!
Velkommen til en utstilling med store veggfyllende tresnitt, mindre trykk i skisseformat, fritthengende trykk og animasjonsfilmer!

Utstillingsåpning 26. august kl 13.00!

august 26 @ 13 — september 17 @ 16
13:00 — 16:00 (531h)

Varmbadet

Did you like this? Share it!

0 comments on “Herbert Eugen Wiegand

Comments are closed.